ponedeljek, 16. februar 2009

Mobilni spam

Strici so mi povedali, da je v življenju 100% samo dvoje - smrt in davki. A s časom (in tehnologijo) se zdrobijo tudi najstarejše dogme. V življenju je zdaj namreč 100% troje - smrt, davki in spam.

Ponudbe za Viagro, poceni delnice in milijonske zneske neke nizozemske EuroLotto loterije redno dobivam na email. Tega sem navajen. Imeti email je nekako podobno sprehajanju po Veliki planini sredi pašne sezone - prej ali slej stopiš na mino. En vpis emaila na napačno mesto in zabava se prične. Sedaj pa se je golazen očitno preselila še na mobilna omrežja.

14. februarja mi zapiska telefon. Kako lepo - message. Mogoče je ona, mogoče je kolega, mogoče je Damjan Murko. Ampak ne. Ni Damjan Murko, ni kolega, ni ona. Je gospod +številkaŠtevilkaŠtevilka. Čudovito ime. Moja srednješolska učiteljica matematike bi bila čisto paf. In kaj mi gospod +številkaŠtevilkaŠtevilka pravi?



Tristo kosmatih, mobilni marketing sem si predstavljal čisto drugače... Od kod je prišla moja mobilna številka v bazo, nimam pojma. Imam majhne teorije zarote. Ampak pustimo jih. Upam predvsem, da se ta način ne bo preveč razpasel. Čeprav...morda pa je to poslovna priložnost - Halo Viagra? Zagotovo pride ob bolj pravem času, kot če jo naročite v spletni off-shore lekarni!

PS: če kdo želi, svojih 100.000,00 GBP rade volje poklonim. Navsezadnje smo le v recesiji. Ne pozabite jim napisati svojega emaila. Morda pa vas sreča doleti še enkrat!

4 komentarji:

  1. I also got this spam. I think my cell phone number stolen company http://www.smstraffic.ru/

    OdgovoriIzbriši
  2. Our company ordered the SMS-subscribe yesterday. And today came spam. I hate spammers!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz sem dobila enak sms na sluzbeni mobitel, ki je v uporabi tko en mesec plus, da stevilka ni nikjer objavljena in jo ima res le par ljudi. Plus, da sem se za Valentinovo ob 6h zjutraj dobila na isti telefon klic s tiste italijanske stevilke pred katero so nas strasili celo na Pop-u.

    OdgovoriIzbriši
  4. @Breda: čudno je to, ja... glede tiste italijanske številke sem poslal tudi mail na simobil in jim forwardiral tisto "opozorilo" ki je krožilo po mailih... sicer sem (bil?) precej skeptičen do resničnosti teh zadev.. in any case - simobil mi ni odgovoril:)

    OdgovoriIzbriši