nedelja, 3. maj 2009

ADC Awards feat. slovenska zebra

ADC je kratica za Art Directors Club. V New Yorku stacionirano združenje art direktorjev, s podružnicami po celem svetu. Kot se za čezlužnike spodobi, imajo tudi svoj Hall of fame. In letno podeljevanje ADC nagrad, skupaj z nagrado za ADC agencijo leta. Letos je zmagovalka...

...agencija Saatchi&Saatchi New York. Naštevanje pobranih zlatih in drugobarvnih nagrad niti ni bistveno - dobili so jih pač več kot ostali. Intermezzo: zmagovanje je pravzaprav sila enostavna reč; tako, v alanfordovskem stilu - "ako želiš da pobediš, ne smeš da izgubiš." Mogoče bi veljalo stvari večkrat jemati za odtenek manj resno. Slava tistim, ki vam to že uspeva. Konec intermezza. Saatchi&Saatchi New York je torej uspešno pobral največ ADC-jevih kock in postal , po ADC Awards, agencija leta.


(ADCjeva zlata kocka)

Eno od takšnih kock so dobili za spodnji oglas za zobno kremo Crest. Super zgodba. Še en dokaz (zadnje čase jih je vse več), da imbecilnost in "zdravniki" v belih haljah niso nujna sestavina oglasov za to kategorijo izdelkov.



Crest: Bulldozer, Saatchi&Saatchi New York; tudi zlato na Cannesu '08

In tudi Slovenija ima svojega ADC zmagovalca - prehod za pešce iz naslova. Design Center je za fensi-šmensi zebro dobil nagrado v kategoriji Environmental Design.
Stvar izgleda čudno, nima nobene funkcije (tam namreč ni več prometa), ampak hej - dizajn (še posebno nagrajevani) je drug svet. In da ne bo pomote, meni je dotična zebra všečna in zelo podpiram podobne dizajnerske prebliske v urbanem okolju.


Zebra na Tromostovju; naslednjič boste tako vedeli, da hodite čez nagrajen, mednarodno priznan dizajnerski prehod za pešce.

Nagrajencev (in del) ADC Awardsov je za cel bataljon, zato za zaključek le en TV oglas iz kategorije "whatevah". Morda je pri nas trenutno najbliže takšnim čudaštvom oglas za Cedevito, ki pa je žal tečen. Zaradi nemogočega vreščanja v njem.


Swedish Fish: Cat sandwich; agencija JWT, zlata kocka

Ni komentarjev:

Objavite komentar