sobota, 2. maj 2009

Google napada!

V prejšnjem postu sem rekel, da je nemogoče reči Yahoo, brez, da zraven rečemo še Google. In ker sem prejšnjič omenil Yahoo, moram zdaj - jasno - Google. In njegovo novo video promocijo svojega spletnega brskalnika Chrome.


Očitno se je Google pri vstopu na trg brskalnikov, na katerem dominirajo Internet Explorer, Firefox ter Safari, bolj ali manj zanašal le na svoj brand in coolnes factor. Ti računi se morda niso najbolj izšli, zato zdaj Google napada preko - YouTubea.

Za promocijo Chrome-a so najeli 11 različnih dizajnerskih in kreativnih agencij - vsaka je pripravila svoj kratek spletni filmček. Vse skupaj so zapakirali kot "A collection of short films about a browser".

Na YouTube kanalu GoogleChrome najdete vseh enajst filmov. Eden zraven drugega so zanimiva predstavitev posameznega avtorja in uporabna primerjava med različnimi tehnikami in pristopi k spletnemu videu. Stop-motion se očitno na YouTube-u še ni čisti izpel.

Vsekakor zabaven skupek različnih idej, konceptov in tudi tehnik, ki jih lahko uporabljamo in kombiniramo (še najlaže v spletnih) videih. Filmčki so dolgi med 40 in 120 sekundami.

Meni je daleč najljubši Defenders in tights, avtorja Steve-a Mottershead-a iz ParkPictures. Pa vam? ;)




Ni komentarjev:

Objavite komentar